Er zijn diverse mogelijkheden voor muren en plafonds:

Betonlook

Betonlook is een moderne en stijlvolle wandafwerking die de laatste jaren zeer populair is geworden. Naast dat het een mooie wandafwerking is in ruimtes als een gang, hal, woonkamer, keuken of slaapkamer, kan het ook toegepast worden in bijvoorbeeld badkamers omdat het een waterdicht product is.

 

 Dit product kan worden toegepast in diverse kleuren en met verschillende effecten.


Sierpleisterwerk

Met sierpleisters worden wanden, plafonds en gevels voorzien van een decoratieve structuur. Sierpleisters zijn stootvast en hard. Zij zijn niet veel onderhoud nodig. Sierpleisters zijn geschikt om kwetsbare ondergronden of wanden te versterken zodat deze sterker belastbaar worden.

Er is keuze uit fijne en grove structuur. Dit komt door de keuze van de korrel van de sierpleister. Er zijn verschillende maten verkrijgbaar. Sierpleister op kleur behoort ook tot de mogelijkheid. Het voordeel is dan dat er niet meer gesaust hoeft te worden.

 

De ondergrond moet ten alle tijde vlak zijn en er mogen geen grote oneffenheden zitten. Mocht dit nog niet zo zijn, dan dient de wand eerst strak gemaakt te worden met gips.

 

Sausklaar stucwerk

De laag gips die is aangebracht, gaat geheel vlak, egaal en zonder oneffenheden worden afgewerkt. Wanneer het stucwerk droog is, dient het nog wel gesaust te worden.

een groot voordeel is, dat wanneer er een beschadiging is, deze gemakkelijk te repareren valt. Wel moet er dan weer aansluitend opnieuw gesaust worden.

 

Schuurplafond

Het realiseren van een schuurplafond of schuurwerk is traditioneel vakwerk. De decoratieve cirkelvormen worden met een spaan op het plafond aangebracht. Om het mooie, egale schaduweffect te verkrijgen, moet  het schuurwerk in één keer aangebracht worden en worden afgewerkt. Het pleisterwerk droogt op in de karakteristieke korrelstructuur en hoeft niet meer te worden gesausd. De dikte van het schuurwerk varieert van 4 tot 9 mm. Omdat schuurwerk niet stootvast is, wordt het vaker toegepast op plafonds dan op wanden.

Bij schuurwerk wordt een mineraal gebonden mortel van zilverzand en kalk aangebracht op een ondergrond van gipsplaten of beton. Het ‘schuur’ effect wordt bereikt door het aanbrengen van slagen in de aangebrachte mortel. Dit wordt ook wel ‘halve manen’ of ‘maantjesplafond’ genoemd.

 

Opknappen en renoveren van wanden, muren en plafonds

Ook voor opknappen, renoveren en herstelwerkzaamheden zit u goed bij mij. Ik denk graag mee over de mogelijkheden.

 

 

 
Opbellen